RSS
wtorek, 29 maja 2018

110

Ocet jabłkowy, miód i bulion kostny zmieszany ze świeżymi lub mrożonymi wiśniami sprawia, że ​​sos jest słodko-kwaśny i głęboko pikantny, z dobrze podgotowanymi kotletami jagnięcymi.

SKŁADNIKI

  1. Glazura:
    • 1 szklanka wiśni
    • 3/4 szklanki gut-Healing Bone Broth
    • 2 łyżeczki octu jabłkowego
    • 2 łyżeczki miodu
    • 1 łyżka skrobi z tapioki
  2. Owieczka:
    • 4 (1/2 cala grubości) 100% polędwiczki trawiaste, wypasane z pastwiska
    • 2 łyżki oleju z awokado
    • 2 łyżki świeżych liści rozmarynu
    • 1 łyżeczka mielonego czosnku
    • 1/2 łyżeczki morskiej soli morskiej
    • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonej
    • Czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Aby zrobić glazurę:
    1. W rondlu z umiarkowanie wysokimi temperaturami połącz wiśnie, 1/2 szklanki bulionu kostnego, ocet jabłkowy i miód. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło do gotować na wolnym ogniu przez 8 minut, mieszając od czasu do czasu. W osobnej misce dodaj 1/4 kubka bulionu kostnego i skrobi z tapioki. Wymieszaj razem. Po połączeniu wlać do rondla i mieszać, aż sos zgęstnieje.
  2. Aby zrobić kotleciki jagnięce:
    1. Obróć piekarnik do podpalania. Posmaruj olej z awokado na kotletach. Połącz przyprawy i równomiernie naciśnij na kotlety. Umieścić kotlety w naczyniu do pieczenia i podpiec przez 5 do 6 minut z każdej strony. Przełóż jagnięcinę na talerz i odpocznij przez 5 minut. Na wierzch z glazurą wiśniową i podawaj.

19

Cienka skórka perskich, ormiańskich lub japońskich ogórków, które mają niewiele nasion, żwawą konsystencję i wyraźną słodycz, są tym, co czyni sałatkę wyjątkową. W szczyptę można zastąpić europejskie ogórki w cieplarniach, unikając jednak typowych sklepowych szparagów, które są zbyt obskurne i mokre dla tego przepisu. Częścią tego, co czyni tę sałatkę tak wspaniałą, są dynamiczne tekstury; przypominające krakersy upieczone grzanki z lawaszu oraz chrupiące ogórki i rzodkiewki kontrastują z kremową fetą i miękkimi ziołami. Ubieram to ze specjalnie tartym winegretem zrobionym z równych części soku z cytryny i oliwy z oliwek i podawam go od razu, zanim się rozmoczą.

SKŁADNIKI

    • 2 kawałki pieczywa lavash
    • 1/4 szklanki plus 3 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin
    • Sól koszerna
    • Papryka Aleppo (opcjonalnie)
    • 1/4 szklanki soku z cytryny
    • 1 ząbek czosnku, obrany i zmielony
    • 5 perskich, ormiańskich lub japońskich ogórków, cienko pokrojonych w plastry
    • 5 rzodkiewek, cienkie plasterki
    • 3 zielone cebule, cienkie plasterki
    • 1 szklanka koperku fronds
    • 1 szklanka liści mięty
    • 1/2 szklanki feta, najlepiej owczego mleka

PRZYGOTOWANIE

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 ° F. Posmaruj lavash po obu stronach 3 łyżkami oliwy z oliwek. Ułóż na blasze do pieczenia i posyp solą i pieprzem Aleppo, jeśli używasz. Przenieść do piekarnika i piec do złocistego i chrupiącego, 8 do 10 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
    2. W małej misce wymieszaj sok z cytryny, czosnek i obficie szczyptę soli. Wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż się połączą.
    3. W dużej salaterce połącz ogórki, rzodkiewki, zieloną cebulę, koper i miętę. OpróŜnij połowę opatrunku i wrzuć dłońmi płaszcz. Rozbij lavash na kawałki wielkości i dodaj do miski razem z fetą. Opuść pozostały opatrunek i delikatnie wymieszaj rękami. Dopraw do smaku dodatkową solą i pieprzem Aleppo i podawaj natychmiast.

18

Te wilgotne, łatwe babeczki polegają na zmiażdżonych bananach i płatkach kokosowych dla wysublimowanej tekstury i tropikalnego smaku.

SKŁADNIKI

    • 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 2 bardzo dojrzałe banany, puree (3/4 szklanki)
    • 1 kij (1/2 szklanki) niesolonego masła, stopiony
    • 2/3 szklanki cukru
    • 1 duże jajko
    • 1/2 łyżeczki wanilii
    • 3/4 szklanki słodzonego płatka kokosowego
  1. Specjalny sprzęt
    • pojemnik na muffinki z 8 (1/2 kubka) mufinkami; wkładki papierowe

PRZYGOTOWANIE

    1. Ustaw piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 375 ° F. Ustaw kubki na muffinki liniowe.
    2. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól w misce. Wymieszaj banany, masło, cukier, jajko, wanilię i pół filiżanki kokosa w dużej misce, aż dobrze się połączą, a następnie włóż do mąki, aż mąka zostanie po prostu zwilżona.
    3. Podzielić ciasto między wyłożone mufinką kubki i posypać pozostałym 1/4 kubka kokosa. Upiec, aż muffiny będą napuszone i złote, około 25 minut. Przenieść muffiny do stelaża i lekko się schłodzić.

17

Od czasu do czasu pragnę soczystego steku z idealnie rumianą skórką. Do niedawna to pragnienie było spełnione tylko podczas uroczystości w eleganckich restauracjach. Byłem jednak zdeterminowany, aby odtworzyć stek z doskonałej jakości w domu, więc moja rodzina nie musiałaby tak długo czekać między nimi. Po zbadaniu i przetestowaniu wielu metod, w końcu znalazłem taki, który daje powierzchnię przypieczętowaną do perfekcji i średnio-rzadki różowy środek. Wołowina jest zwieńczona pikantnym masłem miso, aby zapewnić najwyższą jakość steków.

SKŁADNIKI

  1. Masło Miso:
    • 1/4 szklanki (56 g) masła niesolonego, zmiękczonego
    • 2 łyżki (39 g) żółtej pasty miso
    • 1 łyżka (3 g) cienko pokrojonej zielonej cebuli
    • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  2. Stek:
    • 2 duże steki ribeye o grubości co najmniej 1 1/2 cala (3,8 cm)
    • Sól koszerowa, zgodnie z zapachem
    • Czarny pieprz, zgodnie z przyprawami
    • 1 łyżka (15 ml) oleju roślinnego
    • 1 łyżka (14 g) masła niesolonego
    • 3 ząbki czosnku, z grubsza posiekane
    • 1/4 szklanki (10 g) cienko pokrojonych białych i jasnozielonych części zielonej cebuli
    • 1/4 szklanki (10 g) cienko pokrojone w plastry zielonej cebuli, do dekoracji
    • 1/4 szklanki (4 g) liści kolendry, do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

    1. W przypadku masła miso połącz zmiękczone masło i miso razem w małej misce. Dodaj zieloną cebulę i pieprz i połącz. Przechowywać w temperaturze pokojowej lub zawinąć w folię o wymiarach 1 1/2 cala (3,8 cm) w folię i przechowywać w lodówce. Przed podaniem pokroić w plasterki.
    2. Jest jedna kluczowa różnica dla tej metody dla grubych steków. Pierwszym krokiem jest lekkie podgrzanie steków w piekarniku przed gotowaniem na kuchence. Ustaw statyw piekarnika w pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 275 ° F (135 ° C). Dodaj żeliwne patelnie do piekarnika, aby się rozgrzać. Lubię używać podgrzanej patelni z żeliwa, ponieważ bardzo dobrze zatrzymuje ciepło podczas pieczenia. Umieść stojak z drutu na brzegowej blasze do pieczenia i odłóż na bok.
    3. Pat suszyć steki za pomocą ręczników papierowych, wyciskając tyle wilgoci powierzchni, jak to możliwe. Przypraw po obu stronach stek solą i pieprzem. Przełóż steki na stojak z drutu i umieść w piekarniku. Ciepło pomaga wysuszyć wolną wilgoć na powierzchni steków, aby przyspieszyć brązowienie i czas gotowania na patelni.
    4. Gotuj stek, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 90 do 95 ° F (32 do 35 ° C) dla średnio rzadkich lub 100 do 105 ° F (38 ° C do 41 ° C) dla medium, około 15 do 20 minut. Czas będzie się różnić w zależności od grubości steków. Usuń steki z piekarnika.
    5. Na rozgrzanej patelni żeliwnej o średnicy 12 cali (30 cm) rozgrzej olej roślinny na dużym ogniu, aż zacznie palić. Ostrożnie dodaj steki i odstaw do zrumienienia z ładną skórką, około 2 minut. Obróć steki za pomocą szczypców i odczekaj aż do momentu zrumienienia, od 1½ do 2 minut, lub do momentu, aż termometr natychmiastowy zostanie włożony do najgrubszej części rejestrów steków w temperaturze od 120 do 125 ° F (średnio do 50 ° C) w przypadku średnio rzadkich lub 130 ° F (54 ° C) dla medium.
    6. Zmniejsz temperaturę do średniej i dodaj masło, czosnek i białe i jasnozielone części zielonej cebuli. Obróć steki na boki, aby ugotować i wylać resztki tłuszczu, około 1 do 2 minut. Na krótko polej steki mieszanką masła, czosnku i zielonej cebuli. Pieczenie steków podczas smażenia z olejem pomaga rozprowadzać wszelkie aromaty, takie jak zioła na patelni i równomiernie przyrumieni powierzchnię. Masło dodaje się pod koniec, aby dodać aromatu, odczucia w ustach i zachęcić do większego brązowienia z powodu stałych składników białka mleka w maśle.
    7. Natychmiast przenieś steki do czystego stojaka z drutu umieszczonego na szalce, aby odpoczął przez 10 minut. Podawaj steki z masłem miso, zieloną cebulką i kolendrą.

16

 

Jako deser, fior di latte odnosi się do lodów wykonanych bez żółtek, dzięki czemu czysty smak słodkiej śmietany może świecić. Jeśli masz w swojej okolicy gelaterię, kup kilka pintów. Jeśli nie, użyj lodów waniliowych i wyobraźni.

SKŁADNIKI

    • 2 pints fior di latte gelato
    • 1 szklanka Nutelli
    • Grubo siekane tosty blanszowane orzechy laskowe, kruche ciasteczka amaretti (włoskie makaroniki) i / lub ciasteczka waflowe (do serwowania)

PRZYGOTOWANIE

    1. Umieść łyżkę lodów w każdej chłodzonej misce. Przykryj po jednej porcji Nutelli i na wierzchu kolejną gałką lub dwoma lodem. Do góry według życzenia.

15

Usprawniliśmy ten przepis, aby uzyskać doskonałe wyniki w ciągu godziny; podawać obok pieczonego kurczaka lub łyżkę nadziewane smażonymi na patelni rybami lub chlebem tostowym.

SKŁADNIKI

    • 5 żółtych, pomarańczowych lub czerwonych papryczek, połową, nasion i żeber usunięto
    • 6 łyżek. oliwa z oliwek extra-virgin, podzielona i więcej do serwowania
    • Sok z 1 cytryny
    • 1 łyżka. zacięcie rys
    • 1 łyżka. biały ocet balsamiczny lub ocet winny
    • Sól koszerna
    • 2 łyżki stołowe. liście oregano

PRZYGOTOWANIE

    1. Brojler ciepła. Podrzuć paprykę z 2 łyżkami. oliwę na obrzeżonym arkuszu do pieczenia i ułożyć w dół. Podsmażyć, obracając blachę do pieczenia do połowy, aż skóra poczernie, 12-14 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 200 ° F i kontynuować pieczenie papryki, aż będzie bardzo miękkie, ale nie papkowate, około 1 godziny. Ostudzić nieco, a następnie zeskrobać i wyrzucić skórki. Przekrój papryki wzdłuż na paski o szerokości 1/2 ".
    2. Trzepaczka soku z cytryny, dżemu, octu i 4 łyżki. olej w średniej misce. Jeśli dżem figowy jest bardzo gruby, użyj widelca do zacierania na mniejsze kawałki; sezonowy sos z solą. Wymieszać z papryką; smakuj i doprawiaj solą. Rzuć płaszcz.
    3. Tuż przed podaniem wymieszać oregano i obficie popić większą ilością oleju.
    4. Paprykę (bez oregano) można przygotować na 2 dni. Pokrywa; chłód.

14

Przyprawiony pikantny pieczony łosoś z salsą ze słodkich ananasów. Chcesz jeszcze bardziej zwiększyć temperaturę? Zostaw nasiona w jalapeño.

SKŁADNIKI

  1. Dla łososia:
    • 1 łyżka zmielonej papryki
    • 1 łyżeczka granulek czosnku
    • 1 łyżeczka suszonego tymianku
    • Szczypta ziemi cayenne
    • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 6 uncji łososia
    • Spray olej kokosowy
  2. Do salsy:
    • 1/4 szklanki posiekanego świeżego ananasa
    • 1/4 szklanki posiekanej papryki
    • 1 jalapeño, wysiane i pokrojone w kostkę
    • 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
    • Sok z 1 limonki
    • Szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

    1. Rozgrzej piekarnik do 375 ° F.
    2. W misce połącz przyprawę wyczuwalną: paprykę, granulki czosnku, tymianek, cayenne i czarny pieprz. Przetrzyj przyprawę na wszystkie strony łososia.
    3. Pokryj blachę do pieczenia sprayem z oleju kokosowego, a następnie umieść przyprawionego łososia na blasze i piecz przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy łosoś będzie jędrny, ale nie suchy.
    4. Podczas pieczenia łososia przygotuj salsę. Połącz wszystkie składniki salsy w misce i pozwól smaki połączyć w temperaturze pokojowej, aż łosoś będzie gotowy. Na wierzch ugotowany łosoś z połową salsy, a drugą połowę w lodówce.

13

Tym razem sardele nie są opcjonalne. Są integralnym składnikiem tutaj, i warto szukać dobrych marek. Uwielbiamy oleje z Ortiz, Agostino Recca i Merro.

SKŁADNIKI

    • 4 uncje haricots verts lub zielona fasola, przycięte
    • Sól koszerna
    • 2 funty średnich pomidorów, niektóre w plasterkach, niektóre pokrojone w kliny
    • 1 pinta Gold Gold i / lub pomidorkami koktajlowymi, przekrojonymi na pół poprzecznie
    • 16 wypełnionych olejem filetów anchois
    • 1/4 szklanki liści selera lub liści pietruszki
    • 2 łyżki stołowe. czerwony ocet winny
    • 2 łyżki stołowe. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
    • Wędzona lub regularna, łamliwa sól morska
    • Świeżo zmielony czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

    1. Gotuj haricots w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą do jasnozielonej i delikatnej, około 5 minut. Za pomocą łyżeczki ze szczeliną przenieś do miski lodowatej wody; ostudzić. Odcedzić i osuszyć.
    2. Toss haricots verts, oba rodzaje pomidorów, anchois, liście selera i ocet w dużej misce; sezon lekko z koszerną solą.
    3. Przenieś sałatkę na półmisek, skropcie oliwą i dopraw solą morską i pieprzem

12

Uproszczenie tradycyjnego deseru baba au rhum (słodkie, ciasteczka drożdżowe nasączone w rumie) z zakupionym w sklepie brioszem czyni z niego nie mniej imponujący sposób na zakończenie wieczoru.

SKŁADNIKI

    • 8 suwaków brioche (około 1 1/2 uncji każdy), podzielone
    • 2 1/4 szklanki cukru
    • 1 1/2 szklanki ciemnego rumu
    • 4 (2x1 ") usuwa pomarańczową skórkę
    • Szczypta koszernej soli
    • 2 łyżeczki. ekstrakt waniliowy
    • 1 szklanka ciężkiego kremu
    • 16 świeżych fig, rozdartych

PRZYGOTOWANIE

    1. Rozgrzej piekarnik do 375 ° F. Bułeczki tostowe, pocięte na bok, na blasze do pieczenia na złoty kolor, około 6 minut; ostudzić.
    2. W międzyczasie gotuj cukier, rum, skórkę pomarańczową i sól w średnim rondlu na średnim ogniu 5 minut. Zredukuj ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 6 minut. Wyskocz i odrzuć skórkę pomarańczową. Dodaj wanilię i pozwól, aby syrop ostygł lekko. Przenieść 1/2 szklanki syropu do miski; zarezerwować resztę na serwowanie.
    3. Pracując na czas, delikatnie zanurzaj i zamieniaj brioche w syropie, aż do równomiernego pokrycia i przemoczenia przez około 30 sekund. Umieść na stojaku z drutu nad ręcznikami papierowymi; siedźmy 5 minut. Powtórz proces dumpowania z brioche i pozwól odpocząć 10 minut (chcesz, żeby się lepiły).
    4. Ubij śmietankę w średniej misce i średnio miękkich szczytach. Podzielić brioche między talerze i góry z kupką bitą śmietaną. Rozmieść kilka fig i skrop odrobinę zarezerwowanego syropu.

11

To łatwe ciasto nie wymaga miksera i łączy się w kilka minut. Ostatecznym rezultatem jest bogaty, custardowy placek, który doskonale komponuje się z tartą rabarbarową polewą.

SKŁADNIKI

    • 4 łyżki. stopione masło niesolone, plus więcej temperatury pokojowej na patelni
    • 1 szklanka mąki uniwersalnej i więcej na patelnię
    • 3/4 łyżeczki. proszek do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki. Sól koszerna
    • 2 duże jaja
    • 1 duże żółtko jaja
    • 1 1/2 kubka cukru, plus więcej do posypania
    • 1/4 szklanki śmietany
    • 2 łyżki stołowe. ciemny rum
    • 2 łyżeczki. drobno startej skórki cytrynowej
    • 13 oz. łodygi rabarbaru

PRZYGOTOWANIE

  1. Do przodu:
    1. Rozgrzej piekarnik do 350 ° F. Masło i miska na mąkę. Wymieszaj proszek do pieczenia, sól i 1 szklankę mąki uniwersalnej w średniej misce. Ubij jajka, żółtko i 1 1/2 szklanki cukru w ​​dużej misce, aż będą bardzo blade i gęste, około 1 minuty. Trzepaczka w roztopionym maśle, kwaśnej śmietanie, rumu i skórce z cytryny. Dodaj suche składniki i złóż, aż ciasto będzie gładkie; zeskrobać do przygotowanej patelni.
    2. Rozmieść rabarbar w ciasnych rzędach nad cieście, przycinaj, aby pasował. Posypać większą ilością cukru i piec, aż ciasto będzie złote na wierzchu i zrumieni się wokół boków, 45-55 minut. Przenieś patelnię do stojaka na druty i pozostaw ciasto do wystygnięcia na patelni 10 minut. Przesuń nóż wokół boków ciasta, aby rozluźnić i odmówić. Wsunąć bezpośrednio na stelaż i całkowicie wystygnąć.