Blog > Komentarze do wpisu

Wolno pieczona papryka

15

Usprawniliśmy ten przepis, aby uzyskać doskonałe wyniki w ciągu godziny; podawać obok pieczonego kurczaka lub łyżkę nadziewane smażonymi na patelni rybami lub chlebem tostowym.

SKŁADNIKI

    • 5 żółtych, pomarańczowych lub czerwonych papryczek, połową, nasion i żeber usunięto
    • 6 łyżek. oliwa z oliwek extra-virgin, podzielona i więcej do serwowania
    • Sok z 1 cytryny
    • 1 łyżka. zacięcie rys
    • 1 łyżka. biały ocet balsamiczny lub ocet winny
    • Sól koszerna
    • 2 łyżki stołowe. liście oregano

PRZYGOTOWANIE

    1. Brojler ciepła. Podrzuć paprykę z 2 łyżkami. oliwę na obrzeżonym arkuszu do pieczenia i ułożyć w dół. Podsmażyć, obracając blachę do pieczenia do połowy, aż skóra poczernie, 12-14 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 200 ° F i kontynuować pieczenie papryki, aż będzie bardzo miękkie, ale nie papkowate, około 1 godziny. Ostudzić nieco, a następnie zeskrobać i wyrzucić skórki. Przekrój papryki wzdłuż na paski o szerokości 1/2 ".
    2. Trzepaczka soku z cytryny, dżemu, octu i 4 łyżki. olej w średniej misce. Jeśli dżem figowy jest bardzo gruby, użyj widelca do zacierania na mniejsze kawałki; sezonowy sos z solą. Wymieszać z papryką; smakuj i doprawiaj solą. Rzuć płaszcz.
    3. Tuż przed podaniem wymieszać oregano i obficie popić większą ilością oleju.
    4. Paprykę (bez oregano) można przygotować na 2 dni. Pokrywa; chłód.
wtorek, 29 maja 2018, lepoppod

Polecane wpisy