Blog > Komentarze do wpisu

Pomidory z sardynkami

13

Tym razem sardele nie są opcjonalne. Są integralnym składnikiem tutaj, i warto szukać dobrych marek. Uwielbiamy oleje z Ortiz, Agostino Recca i Merro.

SKŁADNIKI

    • 4 uncje haricots verts lub zielona fasola, przycięte
    • Sól koszerna
    • 2 funty średnich pomidorów, niektóre w plasterkach, niektóre pokrojone w kliny
    • 1 pinta Gold Gold i / lub pomidorkami koktajlowymi, przekrojonymi na pół poprzecznie
    • 16 wypełnionych olejem filetów anchois
    • 1/4 szklanki liści selera lub liści pietruszki
    • 2 łyżki stołowe. czerwony ocet winny
    • 2 łyżki stołowe. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
    • Wędzona lub regularna, łamliwa sól morska
    • Świeżo zmielony czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

    1. Gotuj haricots w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą do jasnozielonej i delikatnej, około 5 minut. Za pomocą łyżeczki ze szczeliną przenieś do miski lodowatej wody; ostudzić. Odcedzić i osuszyć.
    2. Toss haricots verts, oba rodzaje pomidorów, anchois, liście selera i ocet w dużej misce; sezon lekko z koszerną solą.
    3. Przenieś sałatkę na półmisek, skropcie oliwą i dopraw solą morską i pieprzem
wtorek, 29 maja 2018, lepoppod

Polecane wpisy