Blog > Komentarze do wpisu

Łosoś z salsą ze słodkich ananasów

14

Przyprawiony pikantny pieczony łosoś z salsą ze słodkich ananasów. Chcesz jeszcze bardziej zwiększyć temperaturę? Zostaw nasiona w jalapeño.

SKŁADNIKI

  1. Dla łososia:
    • 1 łyżka zmielonej papryki
    • 1 łyżeczka granulek czosnku
    • 1 łyżeczka suszonego tymianku
    • Szczypta ziemi cayenne
    • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 6 uncji łososia
    • Spray olej kokosowy
  2. Do salsy:
    • 1/4 szklanki posiekanego świeżego ananasa
    • 1/4 szklanki posiekanej papryki
    • 1 jalapeño, wysiane i pokrojone w kostkę
    • 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
    • Sok z 1 limonki
    • Szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

    1. Rozgrzej piekarnik do 375 ° F.
    2. W misce połącz przyprawę wyczuwalną: paprykę, granulki czosnku, tymianek, cayenne i czarny pieprz. Przetrzyj przyprawę na wszystkie strony łososia.
    3. Pokryj blachę do pieczenia sprayem z oleju kokosowego, a następnie umieść przyprawionego łososia na blasze i piecz przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy łosoś będzie jędrny, ale nie suchy.
    4. Podczas pieczenia łososia przygotuj salsę. Połącz wszystkie składniki salsy w misce i pozwól smaki połączyć w temperaturze pokojowej, aż łosoś będzie gotowy. Na wierzch ugotowany łosoś z połową salsy, a drugą połowę w lodówce.
wtorek, 29 maja 2018, lepoppod

Polecane wpisy