Blog > Komentarze do wpisu

KOTLECIKI JAGNIĘCE

110

Ocet jabłkowy, miód i bulion kostny zmieszany ze świeżymi lub mrożonymi wiśniami sprawia, że ​​sos jest słodko-kwaśny i głęboko pikantny, z dobrze podgotowanymi kotletami jagnięcymi.

SKŁADNIKI

  1. Glazura:
    • 1 szklanka wiśni
    • 3/4 szklanki gut-Healing Bone Broth
    • 2 łyżeczki octu jabłkowego
    • 2 łyżeczki miodu
    • 1 łyżka skrobi z tapioki
  2. Owieczka:
    • 4 (1/2 cala grubości) 100% polędwiczki trawiaste, wypasane z pastwiska
    • 2 łyżki oleju z awokado
    • 2 łyżki świeżych liści rozmarynu
    • 1 łyżeczka mielonego czosnku
    • 1/2 łyżeczki morskiej soli morskiej
    • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonej
    • Czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Aby zrobić glazurę:
    1. W rondlu z umiarkowanie wysokimi temperaturami połącz wiśnie, 1/2 szklanki bulionu kostnego, ocet jabłkowy i miód. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło do gotować na wolnym ogniu przez 8 minut, mieszając od czasu do czasu. W osobnej misce dodaj 1/4 kubka bulionu kostnego i skrobi z tapioki. Wymieszaj razem. Po połączeniu wlać do rondla i mieszać, aż sos zgęstnieje.
  2. Aby zrobić kotleciki jagnięce:
    1. Obróć piekarnik do podpalania. Posmaruj olej z awokado na kotletach. Połącz przyprawy i równomiernie naciśnij na kotlety. Umieścić kotlety w naczyniu do pieczenia i podpiec przez 5 do 6 minut z każdej strony. Przełóż jagnięcinę na talerz i odpocznij przez 5 minut. Na wierzch z glazurą wiśniową i podawaj.
wtorek, 29 maja 2018, lepoppod

Polecane wpisy