Blog > Komentarze do wpisu

BANANOWE MUFFINKI

18

Te wilgotne, łatwe babeczki polegają na zmiażdżonych bananach i płatkach kokosowych dla wysublimowanej tekstury i tropikalnego smaku.

SKŁADNIKI

    • 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 2 bardzo dojrzałe banany, puree (3/4 szklanki)
    • 1 kij (1/2 szklanki) niesolonego masła, stopiony
    • 2/3 szklanki cukru
    • 1 duże jajko
    • 1/2 łyżeczki wanilii
    • 3/4 szklanki słodzonego płatka kokosowego
  1. Specjalny sprzęt
    • pojemnik na muffinki z 8 (1/2 kubka) mufinkami; wkładki papierowe

PRZYGOTOWANIE

    1. Ustaw piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 375 ° F. Ustaw kubki na muffinki liniowe.
    2. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól w misce. Wymieszaj banany, masło, cukier, jajko, wanilię i pół filiżanki kokosa w dużej misce, aż dobrze się połączą, a następnie włóż do mąki, aż mąka zostanie po prostu zwilżona.
    3. Podzielić ciasto między wyłożone mufinką kubki i posypać pozostałym 1/4 kubka kokosa. Upiec, aż muffiny będą napuszone i złote, około 25 minut. Przenieść muffiny do stelaża i lekko się schłodzić.
wtorek, 29 maja 2018, lepoppod

Polecane wpisy