Menu

dominicana

dominicana

Sernik na zimno

lepoppod

Nie przejmuj się kwaśną śmietaną, serem farmerskim, kremowym serem, łaźnią wodną i martw się o zatopiony środek. Nadzienie do tego pysznego sernika ma tylko cztery proste składniki, a ciasto piecze w ciągu zaledwie 30 minut. Teraz TO proste!

ZOBACZ 

7
WSKAZÓWKI KROK PO KROKU NA NASZYM BLOGU

 
 

NA PIERWSZY RZUT OKA

PRZYGOTUJ
PIEC
CAŁKOWITY
WYDAJNOŚĆ
9 "sernik, od 8 do 10 porcji.

Sernik - przepis

SKORUPA

  • 1 1/2 kubki okruchy krakersa graham OR zwieback okruchy
  • 1/4 szklanki cukru w ​​cukiernictwie
  • 5 łyżek stołowych + 1 łyżeczka (1/3 szklanki) roztopionego masła
  • 1/8 łyżeczki soli

NADZIENIE

  • 2 szklanki (2 duże opakowania) sera śmietankowego, w temperaturze pokojowej
  • 2 duże jaja
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

TOPPING (OPCJONALNIE)

  • 12 uncji worek zamrożone maliny, mało 3 kubki
  • 1 do 3 łyżek cukru do smaku
  • 1 do 2 łyżek Placek dopełniający ; użyj 1 łyżki stołowej na luźniejszy sos, 2 łyżki stołowe na grubsze
  • szczypta zmielonego cynamonu , opcjonalnie

Jak zrobić sernik

  1. Wybierz patelnię, której wewnętrzny wymiar wynosi co najmniej 9 ", a jej wysokość wynosi co najmniej 1 1/4". Rozgrzej piekarnik do 350 ° F.
  2. Zrobić skorupkę, mieszając ze sobą wszystkie składniki skórki, mieszając aż do całkowitego połączenia.
  3. Wciśnij okruchy na dno i do góry boków patelni do ciastek, tworząc grubszą warstwę na spodzie niż na bokach.
  4. Przygotuj nadzienie, mieszając razem ser śmietankowy o temperaturze pokojowej i cukier do uzyskania gładkości. Wymieszaj jajka i wanilię, ponownie mieszając do uzyskania gładkości. Aby uniknąć uderzenia zbyt dużą ilością powietrza w cieście, należy użyć miksera z niską średnią prędkością. Aby uniknąć grudek, upewnij się, że ser śmietankowy jest zmiękczony i / lub w temperaturze pokojowej.
  5. W razie potrzeby ustawić patelnię na blasze do pieczenia; to ułatwia transport do iz piekarnika, a także chroni dno skorupy przed ewentualnym przypaleniem. Wlać nadzienie do skorupy.
  6. Umieść sernik w piekarniku. Piec przez 20 minut, a następnie dodać osłonę skorupy; lub osłoń skorupę pasami folii aluminiowej. Piec przez dodatkowe 10 minut (w sumie około 30 minut). Termometr odczytany natychmiastowo w skorupie 1 "od krawędzi powinien odczytać od 165 ° F do 170 ° F, wypełnienie nie będzie wyglądało w całości na środku.
  7. Wyjmij sernik z piekarnika i postaw go na stojaku, aby ostygł podczas robienia posypki. Gdy ciasto będzie zimne, schowaj je, przykryj, aż będziesz gotowy do podania.
  8. Aby zrobić polewa, umieść zamrożone maliny w misce do rozmrożenia. Możesz przyspieszyć ten proces szybką podróż przez kuchenkę mikrofalową, ale nie pozwól jagody gotować.
  9. Dodaj 1 łyżkę wzmacniacza do kulek i mieszaj, aż dobrze połączą. Czy szczyt jest tak gruby, jak chcesz? Jeśli nie, wymieszaj kolejną łyżkę wzmacniacza do kulek.
  10. Dodaj 1 do 2 łyżek granulowanego cukru do smaku. Jeśli chcesz, dodaj szczyptę zmielonego cynamonu.
  11. Łyżkę polewamy sernikiem i kroimy w plasterki. Alternatywnie, pokroić plasterki, a na górze każdy z dolną warstwy.

 

WSKAZÓWKI OD NASZYCH PIEKARZY

  • Będziesz potrzebować od 9 do 10 całego krakersa grahamowego do zrobienia 1 1/2 szklanki okruchów; w jednym papierowym rękawku jest 11 krakersów.
  • Nie masz wzmacniacza Pie Filling? Wymieszaj maliny z 2-3 łyżkami cukru do smaku. Ewentualnie upiecz sernik ze świeżymi malinami i prysznicem cukierków.
  • Aby przygotować pojedyncze serniki, podziel miksturę z konfiturą i równomiernie rozlewaj ją między czterema 4-calowymi miniaturowymi patelniami do pieczenia, upiecz serniki przez około 30 minut, aż krawędzie się ustawią, a cyfrowy termometr włożony do środka jednego czyta od 165 ° F do 170 ° F. Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi receptury, jak zapisano.

© dominicana
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci